Talarpresentation LTG-46: Daniel Franzén och Jonas Elmqvist

Jonas Elmqvist har bakgrund inom metoder och modeller för utveckling av säker programvara och har sedan arbetat flera år inom it-säkerhetsbranschen med allt från säker systemutveckling till it-säkerhetsstyrning, till att på senare tid ansvara för en av Migrationsverkets systemutvecklingsenheter.

Daniel Franzén är grundare och VD på Bustard och konsult inom enterprise- och lösningsarkitektur och metodutveckling. Daniel hjälper organisationer att utveckla arkitekturorganisation och utvecklingsprocesser så att de kan stärka relationen mellan IT och verksamhet och bidra till att utveckla strategi och innovation som är tydlig i den dagliga operativa verksamheten.

DevOps som fundament i ett verksamhetsnära ekosystem

Relationen mellan it och verksamhet har genomgått en stor förändring från it-fokus till verksamhetsfokus från 80-tal till nu. Samtidigt som agile och DevOps har gett oss kraftfulla verktyg för att korta avståndet från idé till nytta i verksamheten så stannar ofta det förändrade arbetssättet hos it-avdelningen och utvecklingsteamen. I det här blixttalet kommer Jonas och Daniel att provtrycka en modell för ett ekosystem som bygger upp en relation mellan IT och verksamhet genom att skapa förutsättningar för att våga satsa på innovation, dessutom berättar de om resultatet från den pilot som genomförts.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *