Talarpresentation LTG-48: Andreas Cederström

Jag jobbar med utveckling; programmering och arkitektur ligger mig varmt om hjärtat. Sedan ett par månader tillbaka arbetar jag på factor10 som konsult. Innan det har jag jobbat på Försäkringskassan IT och inom telekom.
Programmering är mitt största intresse. Jag vill dela min passion och mitt driv med mina kollegor samtidigt som jag älskar att lära mig av dem.

Blixttal: Mob programming – jobba tillsammans med fokus på målet

Mob programming är ett sätt för en grupp människor att jobba tillsammans med en aktivitet på en och samma dator. Det gör att deltagarna måste kommunicera med varandra i realtid för att gemensamt lösa en uppgift.
Resultatet är delat kodägande, minskade kunskapssilos, spridande av goda vanor samt en övertygelse om att man är starkare tillsammans.
Jag tänkte ge några handfasta tips på hur man kommer igång med mob programming så du som lyssnar känner dig bekväm att testa.
Under de senaste tre åren har jag regelbundet använt mob programming som ett sätt att hålla samman både teamet och kodbasen. Jag berättar om vad som har funkat för mig och vad som har skapat friktion.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *